ECN nieuwsbrief
De digitale nieuwsbrief van ECN Nummer 1 - Oktober 2011

Dealing with doom, inspiratie bij afscheid Jos Bruggink

Lees verder

ECN sluit deal met Andritz Oy

Lees verder

Reisgids voor beleidsmakers

Lees verder

Volg ECN via Twitter!

Lees verder

Tijdens de European Aerosol Conference in Manchester presenteerde ECN een poster over het verbeteren van technieken om fijnstof-vervuiling in de lucht te meten.

Lees verder

In de eerste week van september zijn veertig ECN-medewerkers afgereisd naar Hamburg voor de 26’ste European Photovoltaic Solar Energy Conference and  Exhibition

Lees verder

ECN is mede-organisator van SunDay, op 12 oktober 2011 in Utrecht.

Lees verder

Paul Korting

 

Paul Korting (directievoorzitter): ‘Net als onze klanten en relaties moeten ook wij bij ECN alert reageren op alle ontwikkelingen rond (duurzame) energie-voorziening. Onze omgeving verandert in hoog tempo en dat vraagt ook vernieuwing van ons. ECN kiest voor een nieuwe strategie, een nieuwe koers: met en voor de markt ontwikkelen we toegepaste kennis en duurzame-energietechnologie. Met en voor u. Dat geldt ook voor deze nieuwe relatienieuwsbrief.

Lees verder

‘De keten sluiten met een streekgenoot’

  

ECN gaat samenwerken met energie- en afvalbedrijf HVC. Zo kan HVC zijn 'lastige afvalstromen' omzetten in groene energie en ECN zijn technologie opschalen en bewijzen dat haar technologie het ook op grote schaal goed doet.

Lees verder

 

 

Bram van der Drift (ECN) en Eljo Vos-Brandjes (HVC) zetten samen het gemeentelijk snoeiafval om in schone energie.

Wind doet het beter dan men denkt!

Theo de Lange, manager Wind Energy

Hoe staat de windenergiesector er eigenlijk voor, nu het huidige kabinet heeft aangegeven dat offshore windenergie te duur is en dat er voorlopig geen nieuwe offshore windparken bij komen?  Nu, veel beter dan wel eens gedacht wordt. Enkele wapenfeiten.

Lees verder

 

ECN opent kantoor in Beijing

China wordt steeds belangrijker, ook voor duurzame energie. Het land produceert en consumeert niet alleen duurzame energie, maar groeit ook als leverancier van bijvoorbeeld windturbines en zonnepanelen, zowel voor intern gebruik als voor de export naar onder meer Europa. China is inmiddels de grootste producent van wind-gegenereerde elektriciteit ter wereld en maakt tevens zo’n 60 procent van alle zonnecellen, waarvan een gedeelte ook daar wordt geïnstalleerd. ECN onderkent het belang van China in de energiemarkt en heeft daarom sinds 1 september een kantoor geopend in Beijing. 

Lees verder

ECN test duurzame technologie in Rijnmond

De regio Rotterdam-Rijnmond is met zijn vele chemische- en petrochemische bedrijven een belangrijke drager van de Nederlandse economie. Reden voor ECN om ter plekke aanwezig te zijn. Om te beginnen met een installatie die complexe scheidingsprocessen in de chemische industrie efficiënter, goedkoper en energiezuiniger kan maken.

Video TV Rijnmond

Lees verder

 

‘CO2 hergebruiken, brandstof uit de lucht halen’

Het is relatief makkelijk om flessen en papier te recyclen voor een schoner milieu. Was het maar net zo eenvoudig om het schadelijke CO2 waarmee we nu massaal de lucht vervuilen op een nuttige manier te hergebruiken. Zo ver zijn we nog niet, maar het is de moeite waard om te investeren in onderzoek, stellen mensen van de Universiteit van Sheffield en het Energieonderzoek Centrum Nederland. Op den duur zou het heel interessant kunnen zijn om auto’s te laten rijden op een transportbrandstof die is gemaakt uit afgevangen CO2, in plaats van de CO2 onder-gronds op te slaan.

Bron: National Geographic.com

Lees verder

‘Verbod peertjes werkt niet’

Het in de ban doen van de gloeilamp zal het klimaat voorlopig niet helpen. Het heeft zelfs een averechts effect. Deze verrassende conclusie blijkt uit onderzoek van ECN.

Bron: De Volkskrant, 3 september 2011

Lees verder

 

Meer weten?

U kunt ECN volgen via Twitter en natuurlijk via onze website. Wij houden u dan op de hoogte van de laatste wetenswaardigheden op het gebied van duurzame energie.


Deze nieuwsbrief is gemaakt door ECN voor onze relaties in de breedste zin van het woord. U kunt artikelen of delen daarvan overnemen met bronvermelding.

         

Aanmelden/afmelden