Nexolon America kiest ECN-technologie voor zonnecellen

September 2013

ECN maakt deel uit van een consortium dat door zonnecellenproducent Nexolon America is uitverkoren als technologiepartner voor zijn productiefaciliteit in San Antonio, Texas. Nexolon wil een nieuwe generatie verticale, dubbelzijdige n-type silicium zonnepanelen op de markt brengen die aan twee kanten zonlicht opvangen en daardoor een substantieel hoger rendement hebben.

n-PASHA
Het bedrijf kiest daarbij voor de door ECN ontwikkelde n-PASHA-technologie. Woojeong Lee, bestuursvoorzitter van Nexolon America, prijst de n-PASHA-technologie vanwege haar voortreffelijke verhouding tussen lage kosten en hoge efficiency. Daardoor kan zij veel bijdragen aan prijsverlaging voor zonne-energie, stelt Lee. Om te beginnen zal Nexolon met de n-PASHA-technologie zonnecellen met in totaal een vermogen van 100 Mw produceren, voor de verdere toekomst staat nog eens 100 Mw op het programma.


Samenwerkende collega’s van ECN, RENA en Tempress.

Belangrijke stap
Het consortium dat voor Nexolon America de technologie gaat ontwikkelen is de n-PASHA Alliantie. Deze alliantie bestaat uit twee leveranciers van productieapparatuur voor zonnecellen, het Nederlandse Tempress en het Duitse RENA, en ECN als technologie-ontwikkelaar. Tempress, RENA en ECN zijn met elkaar in zee gegaan om gezamenlijk de n-PASHA-technologie naar de markt te brengen. Het contract met Nexolon America is daarbij een belangrijke stap. Eerder al koos het Chinese Yingli voor de n-PASHA-technologie.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden die de n-PASHA-technologie biedt om goedkopere én efficiënter zonnecellen te produceren? Jan Bultman vertelt u er graag meer over. Bel hem op 088-5154761.