Kostenreductie en efficiency centraal op zonne-energieconferentie

September 2013

Goedkopere, efficiëntere zonnecellen en -panelen. Dat is waar alles om draait in de wereld van zonne-energie. Tijdens de jaarlijkse Europese zonne-energieconferentie in Parijs eind september presenteert ECN aan de industrie drie van de vele innovatieve oplossingen die naar dit felbegeerde doel leiden.

De ontwikkelingen en verbeteringen volgen elkaar razendsnel op. De drie aantrekkelijke aanbiedingen die ECN zijn partners doet, betreffen materialen, productieprocessen en fabricage van zonnepanelen. Op alle drie de gebieden wordt keihard gewerkt aan verdere optimalisatie.

Lagere materiaalkosten door minder zilver
Dankzij een revolutionaire nieuwe druktechniek kunt u het gebruik van zilver in zonnecellen terugbrengen tot de helft. Zo worden de materiaalkosten drastisch beperkt en schaarse grondstoffen gespaard.

Een efficiënter productieproces
ECN biedt een kritische, onafhankelijke en deskundige audit aan van productieprocessen, vergezeld van een concreet advies. Bedrijven met een productielijn voor zonnecellen en/of –panelen kunnen daarmee direct profiteren van de uitgebreide wetenschappelijke en industriële know-how van ECN.

Metal Wrap Through-modules
Uw eigen Metal Wrap Through (MWT)-modules naar de markt brengen zonder hoge investeringskosten, dat kan binnenkort. ECN zet een eigen productielijn voor MWT-modules op, waar licentiehouders zonnepanelen met hogere stroomopbrengst kunnen laten maken, volgens door hen bepaalde specificaties. ECN zoekt hiervoor partners en investeerders die voorop willen lopen.

Bekijk de website van de 28-ste European PV Solar Energy Conference and exhibition.

Bekijk het aanbod van ECN op het gebied van zonne-energie.