Mei 2013

Researchcontract met POSCO Energy

Het Koreaanse POSCO Energy gaat met hulp van ECN op laboratoriumschaal een MILENA-vergassingsinstallatie bouwen. Doel is te onderzoeken of biomassa van Koreaanse origine kan worden omgezet in groene energie. POSCO en ECN hebben hiertoe een researchovereenkomst afgesloten voor drie jaar. Daarmee bouwen ze voort op een eerdere - meer algemene - samenwerkingsovereenkomst, uit 2011.

Energie uit afval
Met de door ECN gepatenteerde, wereldwijd unieke MILENA-technologie wordt biomassa met een hoog rendement omgezet in gas, waaruit SNG (substitute natural gas), elektriciteit of biodiesel kan worden gewonnen. POSCO Energy wil met de MILENA-technologie warmte, energie en SNG opwekken uit biomassa of afval.

POSCO Energy
POSCO Energy  was ooit het eerste particuliere energiebedrijf van Korea en is inmiddels uitgegroeid tot een van de wereldwijde koplopers op het gebied van duurzame energie. POSCO’s strategie is gericht op het terugdringen van energieverbruik en het ontwikkelen van vernieuwende technologieën om CO2-uitstoot te verminderen. De MILENA-technologie past daar uitstekend in.

Bent u nieuwsgierig naar wat de MILENA-vergassingstechnologie uw bedrijf kan opleveren? Ruud van den Brink licht u graag in.

Bel hem op 0224-564188.