Juni 2013

Eerste paal voor nieuw high-techlab in Eindhoven

Op 16 april is op de Eindhovense High Tech Campus de eerste paal geslagen voor een uniek multifunctioneel laboratorium. Het wordt gebouwd in opdracht van ECN en TNO. Met ingang van 2014 zal ECN vanuit dit nieuwe onderkomen zijn activiteiten op het gebied van dunne-film zonneceltechnologie en geavanceerde lasertechnieken verder uitbouwen.

Technologie-exporteur
ECN heeft zich al in 2011 in Eindhoven gevestigd om nauwer samen te kunnen werken met het Nederlandse bedrijfsleven in die regio. ECN wil bijdragen aan commerciële spin-offs in sectoren waarin de regio Eindhoven-Leuven-Aachen sterk is. Dat zijn bijvoorbeeld high-tech machinebouw en materialen. Door nauwe samenwerking met het Nederlandse bedrijfsleven uit de hele keten kan het gat tussen pure R&D en industriële toepassing kleiner worden. Nederland verwerft zo een sterke positie als exporteur van hoogwaardige technologie.

Solliance
ECN zal vanuit het nieuwe onderkomen onder andere de samenwerking binnen het Solliance-consortium verder uitwerken. Hierin bundelen zes onderzoeksinstellingen hun krachten op het gebied van dunne-film zonnecellen: ECN, TNO, de Technische Universiteit Eindhoven, het Holst Centre, Imec en het Forschungszentrum Jülich. ECN heeft dit samenwerkingsverband geïnitieerd. Het is mede dankzij een substantiële investering van de provincie Noord-Brabant tot stand gekomen. Noord-Brabant wil de innovatiekracht van de regionale industrie vergroten en ondernemerschap stimuleren.

Bezoek de website van Solliance.