Juni 2013

Hoe goed is een materiaal bestand tegen corrosie? Om dat te voorspellen heeft ECN versnelde corrosietests ontwikkeld. Binnen een week is duidelijk hoe het corrosieproces precies verloopt en hoe degradatie van het betreffende materiaal te voorkomen is.
 
Bekijk de folder

Oorzaken van schade achterhalen en nieuwe schade voorkomen. ECN helpt in alle fasen van het proces: vanaf de ontwerpfase tot aan de reparatie van kapotte onderdelen.

 

Bekijk de folder

Voor composieten,  keramiek, kunststoffen en metaal kan ECN diepgaande karakterisaties doen. Wat zijn de eigenschappen van het materiaal en hoe veranderen die tijdens de fabricage?

Bekijk de folder

Lassen, solderen, boutverbinding of lijmen: de keuze voor verbindingen is geen makkelijke. ECN kan adviseren over de beste verbindingstechniek in bepaalde omstandigheden, ook als de proceseisen extreem zijn.

Bekijk de folder

Hoe maakt u een product dat aan alle eisen voldoet  en dat optimaal gebruikmaakt van de materiaaleigenschappen? ECN combineert materiaalkennis, chemische kennis, engineeringskennis en productietechnologische kennis voor integrale oplossingen.

Bekijk de folder