Alstom komt turbine testen

Het ECN-testveld in de Wieringermeer krijgt er een nieuwe turbine bij. Begin 2013 jaar zal Alstom er zijn nieuwste prototype installeren. Het van oorsprong Franse Alstom is een van de grootste bedrijven ter wereld: het is vertegenwoordigd in honderd landen, heeft meer dan 90 duizend medewerkers in dienst en een jaaromzet van bijna 20 miljard euro. Alstom bouwt onder andere hogesnelheidstreinen, maar is ook een wereldleider op energiegebied en een van de meest innovatieve spelers op de markt voor windenergie.

Testinfrastructuur

Fabrikanten van windturbines met een vermogen tot 6 Megawatt per turbine kunnen op het ECN-testveld  een plek leasen om turbines te testen, te optimaliseren en te certificeren. Het testveld ligt op een gunstige locatie aan het IJsselmeer, met een gemiddelde windsnelheid van 8,3 m. per seconde op een hoogte van 100 meter. Ondersteunende faciliteiten zijn onder meer een uitgebreide en geavanceerde infrastructuur voor dataverzameling, drie meteorologische meetmasten, een aansluiting op het elektriciteitsnetwerk met een vermogen van 36 megavolt ampère en uiteraard de inzet van gespecialiseerde ECN-experts, die tot de internationale voorhoede behoren. De opbrengst van de tijdens het testen geoogste energie komt ten goede aan de eigenaar van de turbine.

Wilt u ook vooraan in de markt opereren en uw windturbine perfectioneren door gebruik te maken van de gespecialiseerde kennis en faciliteiten van ECN? Haico van der Heijden bespreekt graag met u de mogelijkheden. Hij is bereikbaar op 06-13066130.