Laat ECN uw groen voordeel bepalen

Als u kunt aantonen dat uw installatie (deels) op groene grondstoffen werkt, levert dat een financieel voordeel op. U hoeft voor dit deel van uw productie namelijk geen CO2-emissierechten in te kopen of kunt zelfs groencertificaten krijgen.

Het meten van het ‘groene’ gehalte van uw grondstoffen is echter niet eenvoudig. Door gebruik van nieuwe materialen kunnen grijze en groene grondstoffen lastig uit elkaar gehouden worden. Een voorbeeld zijn bioplastics (groen) en gewone (grijs) plastics in afvalverbrandingsovens.

Met 14Credits heeft ECN een methode ontwikkeld om toch het gehalte groen eenvoudig te kunnen bepalen. 14Credits meet het niet aan de bron, maar in de rookgassen. Met de koolstof-14 methode wordt bepaald welke CO2 groene en welke CO2 grijze oorsprong heeft. ECN levert een meetprogramma aan met maandelijkse rapportages over het groene gehalte van uw productie.

Meer informatie over wat 14Credits voor uw bedrijf kan betekenen? Kijk op de website of neem contact op met Erik Koopmans (06-10983202).