Zonne-energie is booming!

Partnership

ECN werkt samen met partijen uit de gehele PV-waardeketen, van siliciumproducenten en zonnecelfabrikanten tot systeembouwers. Met innovatieve Nederlandse bedrijven (zoals Tempress, zie foto) maakt ECN de productietechnologie marktrijp.

Oog voor de toekomst

Tegelijkertijd houdt ECN het oog gericht op de verdere toekomst: nieuwe celontwerpen, radicaal nieuwe productiemethoden, drastische vermindering van materiaalgebruik en overschakeling op ruim beschikbare en milieuvriendelijke materialen en processen.

Afbeelding: Amolf/Tremani

Solliance

In Solliance werken ECN, TNO, TU/e, Holst Centre en imec samen met de industrie. Open innovatie maakt het mogelijk state-of-the-art infrastructuur te delen en onderzoeksprogramma’s af te stemmen. Bij Solliance zijn nu al 250 onderzoekers betrokken.

Foto: Holst Centre

Kwaliteit bevestigd

TÜV SÜD testte met succes de achterzijdecontact zonnepanelen van ECN en kende een belangrijk kwaliteitscertificaat (IEC61215) toe. Dit bevestigt dat het ontwerp en productieproces voldoen aan de gestelde IEC-normen. Onze partners hechten hier grote waarde aan.

Zonneracewagen doorkruist Australië

De nieuwe zonnewagen Nuna6, gebouwd door studenten van de TU Delft, start op 16 oktober in Darwin voor de World Solar Challenge-race. De motor wordt aangedreven door op maat gemaakt zonnecellen van monokristallijn silicium. ECN staat het team bij. Zie ook het bericht op onze website.

Foto: Jorrit Lousberg