Paul Korting

Paul Korting (directievoorzitter): ‘Net als onze klanten en relaties moeten ook wij bij ECN alert reageren op alle ontwikkelingen rond (duurzame) energievoorziening. Onze omgeving verandert in hoog tempo en dat vraagt ook vernieuwing van ons. ECN kiest voor een nieuwe strategie, een nieuwe koers: met en voor de markt ontwikkelen we toegepaste kennis en duurzame energietechnologie. Met en voor u. Dat geldt ook voor deze nieuwe relatienieuwsbrief.

Veranderingen nodig

In het licht van de grote internationale vraagstukken rondom voorzieningszekerheid, duurzaamheid en economie zijn veranderingen nodig in de energiehuishouding. Energiebesparing, hernieuwbare energie en schone inzet van fossiele brandstoffen zijn noodzakelijke elementen van een schone, betrouwbare en betaalbare energievoorziening. De kosten van innovatieve technieken moeten omlaag en evenwichtig beleid is nodig. Er is daarom een grote vraag naar hoogwaardig energieonderzoek en beleidsadvies.

Onze visie is helder: een transitie naar een duurzame energiehuishouding is noodzakelijk. Onze aanpak ook: met en voor (inter)nationale partners en marktpartijen ontwikkelen wij kennis en technologie die deze transitie mogelijk maken. In aansluiting op uw behoefte.

Binnenkort informeren we onze relaties uitgebreider over onze nieuwe koers en aanpak.’