R&D-effectiviteit van silicium PV stijgt dankzij samenwerking tussen SINTEF en ECN

Tuesday April 10, 2012 13:28

SINTEF Materials & Chemistry en ECN hebben een overeenkomst ondertekend ter versterking van hun langdurige samenwerking op het gebied van kristallijn silicium PV. Deze overeenkomst tussen SINTEF en ECN richt zich op de inzet van testinfrastructuur voor de productie van grondstoffen voor silicium, kristallisatie, en fabricage van wafers en zonnecellen. Dankzij deze samenwerking zal de effectiviteit van de gezamenlijke R&D-inspanningen van beide organisaties toenemen.

Door deze samenwerking vullen de twee instituten elkaar heel goed aan in de waardeketen van PV, waardoor de positie van beide partners in de internationale PV-industrie geoptimaliseerd wordt.

Torstein Haarberg, vicepresident van SINTEF Materials & Chemistry:  “We zijn zeer enthousiast over deze samenwerking met ECN op het gebied van PV. ECN heeft wereldwijd een vooraanstaande positie opgebouwd op het gebied van zonnecellen en modules.“

Paul Wyers, manager van ECN Zonne-energie: “Dankzij deze samenwerking met SINTEF, waarbij we onze kennis en activiteiten op het gebied van PV bundelen, zullen we, met de industrie, de ontwikkeling van PV-technologie versnellen.”

Over SINTEF
SINTEF is de grootste onafhankelijke onderzoeksorganisatie van Scandinavië. Wij creëren waarde door kennisontwikkeling, onderzoek en innovatie, en we ontwikkelen technologische oplossingen voor praktisch gebruik. SINTEF is een niet-commerciële organisatie en de winst die we maken op contracten voor onderzoeksprojecten investeren we in nieuw onderzoek, wetenschappelijke apparatuur en competentieontwikkeling.

Over ECN
ECN is het grootste onderzoeksinstituut in Nederland op het gebied van energie. Het heeft een sterke positie opgebouwd op het gebied van zonne-energie, windenergie, biomassa, energie-efficiëntie en beleidsstudies. Met en voor de markt ontwikkelen we kennis en technologie die een transitie naar een duurzame energiehuishouding mogelijk maken. ECN richt haar onderzoek op duurzame energieopwekking om een veilige, efficiënte, betrouwbare en milieuvriendelijke energievoorziening te realiseren. ECN doet tevens onderzoek naar toekomstige kansen en economische achtergronden op het gebied van energie. 

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met :
SINTEF, Aud Wærnes, Aud.N.Warnes@remove-this-part-sintef.no,  telefoon:  +47 930 59 428
ECN, Ton Veltkamp, veltkamp@remove-this-part-ecn.nl , telefoon: +31 224 56 4251

Category: Corporate, Solar Energy